Tesbih Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır, Özellikleri

Tesbih Çiçeği Bakımı oldukça kolay ve rahatlıkla yapılabilecek bir işlemdir. Bakımı Kolay Çiçekler evlerimizde şıklığı ve zarafeti sağlayan bitkilerdir. En çok vakit geçirdiğimiz alanlar olan evlerimiz şık ve ferah olmalıdır. Huzur verici şekilde çiçeklendirilen yaşam alanlarımız her zaman ilgi çekici olacaktır.

Hepimiz Bakımı Kolay Çiçekleri, evlerimizde, kafe, ofis ve restoran gibi farklı alanlarda sıklıkla kullanırız. Aynı zamanda Bakımı Kolay Ev Bitkileri yaşam alanlarımızdaki havayı anında güzel bir ortama dönüştürür. Gün boyu stresli ortamlarda vakit geçiren kişiler için, Estetik görünümlü ortamlarda yaşamak terapi niteliğinde tedavi olabilir. 😉

Tesbih Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır

Tesbih Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Tesbih Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır sorusu aklımızda bir soru işareti oluşturmuyor değil. Aslında bakıldığı zaman Tesbih Bitkisinin evde bakımı oldukça kolaydır. Bu işe yeni başlayanlar için Tesbih Çiçeği Bakımı ilk başta zor gibi görünebilir. Tesbih Bitkisinin oldukça göze çarpan özellikleri de mevcuttur. Dayanıklı, Dikkat Çekici, Alacalı, vb. birçok özelliklere sahip olduğu söylenmektedir.

Aynı zamanda diğer bir adı da Senecio Rowleyanus olarak da bilinmektedir. Papatyagiller (Asteraceae) familyasındandır. Fakat birçok isme sahiptir;

  • Boncuk Dizisi,
  • Timsah Gözü,
  • İnci Tanesi,
  • Tesbih Çiçeği.

Aydınlık ortamı seven Tespih Çiçeği, havadar ortamlarda verimlidir. İç ve dış mekanlar da bakımı oldukça kolaydır Tesbih Çiçeğinin. Görüntüsü ile son yıllarda en çok tercih edilen türlerdendir. Doğru bakım yapıldığı taktirde saksının her yerine uzanarak görsel olarak ilgi çeker.

Tesbih Çiçeği Açmış Hali Ne Kadar Uzar?

Tesbih Çiçeği Tesbihi minik misket veya bezelye tanelerini andıran bir bitkidir. Boyu hemen hemen 1 metreye kadar uzayabilmektedir. Tesbih Çiçeği Açmış Hali boyu uzadıkça uzayan dalı saksının içinde sarmal bir şekilde yatırdıktan sonra bitkinin kök vermesini sağlayacaktır.

Tesbih Çiçeği Açmış Hali Ne Kadar Uzar?

Tesbih Çiçeği Sulama Nasıl Yapılır?

Tesbih Çiçeği Ekimi yaptıktan sonra, en dikkat edilmesi gereken yanlılarından biride suluma yöntemidir. Yaz aylarında sulaması daha fazla yapılmaktadır. Kışın ise uyku dönemi olduğu için suya pek fazla ihtiyaç duymaz diyemeyiz daha az aralıklarla sulama yapılmaktadır. Tesbih Çiçeği Tohumuna şırınga ile sulama yapabilirsiniz. Böylece büyüyen çiçeğin hem toprak dibine ulaşması kolay olur ve hem de yapraklarında çürüme meydana gelmez.

Tesbih Çiçeğinin Toprağı Nasıl Olmalıdır?

Tesbih Çiçeği Tohumu, kumla karışık özellikteki kumları sevmektedir. Suyu bünyesinde tutmayan geçirgen özellikte olmalıdır kum. Toprak karışımı içerisinde Ponza, lav, perlit gibi takviyeler kullanılabilirsiniz. %50 Torf + %30 elenmiş Ponza + %10 Hindistan Cevizi Torfu + %10 Perlit oranlarında bir toprak karışımı hazırlayabilirsiniz.

Tesbih Çiçeği Bakımı

En Kolay Tesbih Çiçeği Çiçeği Yetiştiriciliği Tavsiyeleri

Tesbih Çiçeği Evde Nasıl Bakılır? sorusuna gelecek olursak. Tesbih Cicegi gölge yerlerde yüksek verimlilik sağlamaktadır. Gün içinde az miktarda ışık alması gelişimi açısından önemlidir. Bulunduğu ortam sürekli havalandırılmalıdır. Ilıman iklim ve nemli bölgelerde iyi gelişim göstermektedir.

Tesbih Çiçeği Açmış Hali

Tesbih Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Tesbih Ağacı Çiçeğini sevmiş olabilirsiniz fakat bu çiçeğin nasıl çoğaltılacağını bilmiyorsanız yazımızı okumaya devam edin lütfen. Tesbih Ağacı Çiçeği, Çelik ya da Tohum yöntemi ile çoğaltılabilmektedir. Çelik yöntemi ile uzayan dallarını kesip toprağa gömerek yeniden bir Tesbih Çiçeği bitkisi elde edilebilmektedir. Aynı zamanda suda köklendirme yaparak da çoğaltılabilir.

5/5 - (1 vote)
Photo of author

Bilgilarus

2021 tarihinden bu yana doğru bilgiler ile siz değerli ziyaretçilerimize faydalı olmak adına çalışmaktayım. Mevla imkan verdiğince çalışmaya devam edeceğiz. Selam ve Dua ile.
Yorum yapın